*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser

NYHETSBREV UKE 8


 
Under finner dere liste over kommende nyheter og forhåndsbestillinger.
Mye spennende kommende uke.
 
NYHETER MO 22.02.2019

Susanna & the Brotherhood of Our Lady
-Garden of Earthly Delights

 
Garden of Earthly Delights er opprinnelig et bestllingsverk for Vossajazz i 2017, og spenner fra sjelegranskende folk til vibrerende elektroniske lydlandskap. Lyttere vil kanskje høre elementer som kan minne om Joni Mitchells melodiføring, Nina Simones selvutleverende mørke eller Diamanda Galas’ traumatiserte intensitet, liksom filtrert gjennom middelaldersk folketradisjon og moderne, eksperimentell lydhørhet. Men det er ingen tvil om at dette er Susannas egen, distinkte stemme: Kraftfull, søkende og klar, med en kjerne av symbolsk billedbruk hentet fra antikk mytologi, middelaldersk mystisisme og vår tids forbrukersamfunn.

På sitt 13. album, Garden of Earthly Delights, tar Susanna utgangspunkt i et utvalg av Hieronymus Boschs malerier. Resultatet er en glødende, poetisk og fantastisk samling sanger og historier. Spor som «Gluttony and Lust», «Death and the Miser» og «Ship of Fools» spiller på Boschs fremstillinger av synd og menneskelig svakhet, mens «Wayfarer», «Ecstasy» og «Beautiful Life» antyder en transcenderende søken etter åndelig tilfredsstillelse.

Innspilt i Ocean Sound studio på Giske med Deathprod som med-produsent, og et helt nytt band bestående av Stina Moltu på gitar, kassettspiller og vokal, Ida Løvli Hidle på akkordeon, Ina Sagstuen på vokal, synth og elektronikk, Natali A. Garner på vokal og elektronikk sammen med Susanna på piano, vokal, CP80, Rhodes og elektronikk. “Susannas musikalske visjon viser vei mot en annen verden. Garden of Earthly Delights er 42 minutter med paradis.” sier Rob Young.

 
Sjanger: Rock/pop
Varenr: SONATACD050 | Pris: 1 CD JT | PPD: kr 100,00 |Strekkode: 7041880996956
Varenr: SONATALP050 | Pris: 1 LP PX | PPD: kr 125,00 | Strekkode: 7041880996963
Label: SusannaSonata

For promo kontakt: post@susannasonata.com
 ______________________________________________________________

 

Hekla Stålstrenga – Elske og ære

 
Nytt album frå Hekla stålstrenga med nye slagarar som Sangen og Hør du Maria! Hekla stålstrenga er ei av landets mest populære grupper, med solid basis i nordnorsk tradisjonsmusikk og visetradisjon.  Ta vel i mot Elske og ære!
 
Sjanger: Folkemusikk
Varenr: TA186 | Pris: 1 CD JT | PPD: kr 100,00 | Strekkode: 7090010522237
Label: Talik

For promo kontakt: frode.rolandsgard@talik.no
 ______________________________________________________________
 

Inge Bremnes – Har det no å si

 
Bare halvannet år etter at Inge Bremnes slapp debutalbumet «Mellomspill», som høstet fine anmeldelser, samt singelen «Ingen som veit» som førte til besøk og spilling hos NRK 1 Lindmo, er Bremnes allerede klar med oppfølgeren.

Andrealbumet Har det no å si inneholder totalt ti låter, inkludert populære singler som «Himmelblå», «La det vær» og «Tunnelsyn», og i tillegg fem helt nye sanger som til sammen utgjør det perfekte neste kapittelet i Bremnes sin katalog og karriere. Dette er ganske enkelt en plate som er fylt med nye og minneverdige, varme melodier og nære tekster.

Om bakgrunnen for Har det no å si, forteller Bremnes at noe av det som interesserer han mest er hvordan mennesker tenker.
– I blant tar vi noen morsomme snarveier for å kunne si en ting og gjøre noe annet, ofte ubevisst. Vi er faktisk ekstremt flinke til det. Noen ganger lurer jeg på om det til syvende og sist egentlig er så nøye med hva jeg sier og gjør, sier han.

Har det no å si er spilt inn i Malabar og Norsk lydstudio, med musikere Eirik Hansen (gitar), Andreas Molde (bass), Andreas Voie Juliebø (slagverk), Simen Eifring (trombone) og Morten Evensen (valthorn).
Inge Bremnes er en ung nordnorsk artist og låtskriver fra Kvæfjord i Troms. Med sitt personlige uttrykk og særpregede stemmemateriale, flettet sammen med inspirasjon fra blant andre Jeff Buckley, Coldplay, Sigur Rós og Ásgeir Trausti, har Inge imponert på konserter og turneer både i England og Norge.
Inge Bremnes spiller på Parkteatret i Oslo 22. februar, 2019

 
Sjanger: Rock/pop
Varenr: DM49CD | Pris: 1 CD JT | PPD: kr 100,00 | Strekkode: 7072696001190
Varenr: DM49LP | Pris: 1 LP PS | PPD: kr 130,00 | Strekkode: 7072696001442
Label: Drabant Music

For promo kontakt: nicolay@drabantmusic.no
 ______________________________________________________________

Billy Meier – Sounds From Erra
 

Hvordan er lyden av et annet univers, en annen planet, mystiske skapninger, magisk natur og merkelige dyr? Med Billy Meiers andre album, Sounds From Erra, ønsker bandet å gi lytterne et innblikk i sin fantasiverden og om mulig besvare disse spørsmålene.
 
Albumet er sydd sammen som en reise fra jorden, til planeten Erra og tilbake igjen. Det er en observasjon og musikalsk beskrivelse av livet på og rundt Erra, med ulike hendelser og situasjoner, skapninger og fenomener, og dyr og natur på den mystiske planeten. Noe av musikken er dedikert til forskjellige grupper av det utenomjordiske folket Plejarene, og kvinneskikkelsen Semjase har, slik som på Billy Meiers debutalbum, blitt tilegnet en komposisjon om hennes følelsesliv. Bandet ser på planeten Erra som et romantisk sted, med sterke farger og vill natur, urbane, glitrende byer og magiske, mystiske skoger.
 
“Med Sounds From Erra ønsker vi at lytterne skal danne seg et bilde av fantasiverdenen vår, som er utgangspunktet for musikken vi lager. Vi ønsket å gjøre albumets innpakning som en reise og har valgt å bruke en fortellerstemme til å lede lytterne gjennom denne reisen. Vi synes det tydeliggjør konseptet og binder albumet sammen, uten at vi vil forklare alt som skjer. Og så kan vi jo ikke akkurat legge skjul på vår elsk til BBC’s naturdokumentarserie Planet Earth og David Attenboroughs fortellerkunst.” – Billy Meier
 
Musikken er inspirert av 70-talls spacerock, som blant annet Joe Meek’s “I Hear A New World”, med noe av den samme tematikken. Musikken henter også inspirasjon fra den psykedeliske kulturen, New Wave, sen 60-talls Coltrane, folkemusikk og frijazz. Mens noen av improvisasjonene har et tydelig ruralt preg, er bandet også opptatt av at det futuristiske og urbane skal ha en plass i utrykket. Billy Meier omtaler musikken sin som spacejazz, og i likhet med bandets debutalbum fra 2017, er musikken inspirert av teoriene og livet til den Sveitsiske ufo-teoretikeren Eduard Albert “Billy” Meier som hevder å være regelmessig i kontakt med utenomjordisk sivilisasjon. Han skal også ha besøkt planeten Erra.
 
Sjanger: Jazz

Varenr: OF142 | Pris: 1 CD JT | PPD: kr 100,00 | Strekkode: 7090015631422
Varenr: OF142LP | Pris: 1 LP PX | PPD: kr 125,00 | Strekkode: 7090015638797
Label: Øra Fonogram

For promo kontakt: jo@orastudio.no
 ______________________________________________________________
 

 

Mean Steel
Ola Asdahl Rokkones &
Hans Urban Andersson
– Zwei-Mann-Orchester

  
Mean Steel er et tøft band som spiller tøff musikk av tøffe komponister. Bandet har også et tøft bandnavn. Bandet består av Hans-Urban Andersson (cello / saxofon / klarinett / trommer) og Ola Asdahl Rokkones (saxofoner / dobbeltsaxofon / trommer). Mean Steel spiller musikk som er skrevet til dem av i all hovedsak nordnorske komponister. Takket være en total mangel på innsikt i egne musikalske begrensninger, kombinert med en frykt for å si «nei» til komponister som lar det gå sport i å teste grenser mot det umulige, har de to musikerne nærmest akrobatiske utfordringer i å spille flere instrumenter samtidig – tidvis som en slags kvartett av fire halve musikere.
 
Landsdelsmusiker Hans-Urban Andersson i Musikk i Nordland har bakgrunn fra det svenske dansbandet Curt Jürgens, som i blant herjet helt oppe på Topp 10 på svenske hitlister på 70-tallet. Slik skrapet han sammen nok penger til en cello slik at han kunne studere ved Musikkhögskolan i Göteborg, og allerede på den tiden hadde han sin første duoopptreden med saxofon og cello; med selveste Stan Getz, den verdensberømte saxofonisten som var på besøk på jazzfestivalen i Halmstad.
 
Deretter skulle det gå nærmere 40 år før Hans-Urban ble med i en ny duo med saxofon og cello, denne gang med Ola Asdahl Rokkones på saxofoner. Ola er en uavhengig musiker bosatt i Tromsø, som lever av å spille både klassisk, jazz og folkemusikk. I det ene øyeblikket på konsert i en bortgjemt fjord, og i det neste som solist med et stort symfoniorkester. Bak seg har han 7 albumutgivelser innenfor et bredt spekter av sjangre. På fritiden liker Ola å forske frem andre måter å spille saxofon på.
 
Sjanger: Klassisk/samtidsmusikk
Varenr: FBCD242 | Pris: 1 CD JT | PPD: kr 100,00 | Strekkode: 7041880997380
Varenr: FBLP242 | Pris: 1 LP PX | PPD: kr 125,00 | Strekkode: 7041880997397
Label: Finito Bacalao Records
For promo kontakt: post@finitobacalaorecords.com

______________________________________________________________
 

Uranienborg Vokalensemble – Himmelborgen
 

Salmer har gjennom århundrer båret mennesker gjennom sorg og glede, tro og tvil, hverdag og høytid. Med sitt rike innhold søker salmeboken å bevare en tradisjon samtidig som den ønsker å være nyskapende. Salmetradisjonen er langt fra statisk; tvert imot er den i stadig utvikling og fortolkes av dagens komponister, tekstforfattere og utøvere. På denne platen har de tre komponistene Marcus Paus, Marianne Reidarsdatter Eriksen og Morten Christophersen skrevet hver sin nye komposisjon over gamle salmetekster. Det er nettopp her salmetradisjonen viser sin styrke. De gamle tekstene kan oppdages på nytt gjennom nye arrangementer og komposisjoner.
 
Sjanger: Klassisk/samtidsmusikk / Vokal/kor
Varenr: 2L149SABD | Pris: 1 SABD O | PPD: kr 130,00 | Strekkode: 7041888524120
Label: 2L
For promo kontakt: morten@lindberg.no

______________________________________________________________
 

Rigmor Gustafsson – Come Home
 
Fem år har gått siden Rigmor Gustafsson slapp ”When You Make Me Smile” i 2014. Hun har brukt god tid for å få ideene til å modnes og hun har skapt en plate med sanger for sjelen. På denne platen ”Come Home” har hun blandet egne komposisjoner samt klassikere og hennes personlige favoritter fra Joni Mitchell, Kate Bush and Tanita Tikaram.
 
Sjanger: Jazz
Varenr: ACT97372 | Pris: 1 CD K | PPD: kr 109,00 | Strekkode: 0614427973726
Label: ACT
For promo kontakt: Andreas.Brandis@actmusic.com

______________________________________________________________
 

 

Joachim Kühn 
– Melodic Ornette Coleman – Piano Works XIII

 

Den anerkjente tyske pianisten Joachim Kühn er allerede en legende. Neste år fyller han 75, men er stadig svært aktiv og produktiv. På denne platen hedrer han originale komposisjoner fra sin åreslange duo-partner Ornette Coleman, som for det meste ikke har blitt innspilt tidligere. Spor 14 er komponert av Kühn selv som en hyllest til sin partner.
 
Sjanger: Jazz
Varenr: ACT97631 | Pris: 1 LP R | PPD: kr 150,00 | Strekkode: 0614427976314
Varenr: ACT97632 | Pris: 1 CD K | PPD: kr 109,00 | Strekkode: 0614427976321
Label: ACT
For promo kontakt: Andreas.Brandis@actmusic.com

______________________________________________________________
 

Nguyên Lê Quartet – Streams
 

Nguyên Lê’s musikk er I konstant bevegelse og forandring. I over 30 år har den franske gitaristen med vietnamesiske røtter kombinert jazz og world Musikk på en unik måte. «Streams» fortsetter I denne tradisjonen, men har et større jazz fokus enn tidligere. Denne gangen ispedd rytmer fra Nord-Amerikas urinnvånere, vietnamesiske melodier, og folkemusikk fra orientale strøk.
 
Sjanger: Jazz
Varenr: ACT98762 | Pris: 1 CD K | PPD: kr 109,00 | Strekkode: 0614427987624
Varenr: ACT98761 | Pris: 1 LP R | PPD: kr 150,00 | Strekkode: 0614427987617

Label: ACT
For promo kontakt: Andreas.Brandis@actmusic.com
 
______________________________________________________________
  Javier Girotto Trio – Tango Nuevo Revisited
 
Den argentinskfødte, italienske bariton-saxofonist Javier Girotto går I dybden på en av den modern Tangos viktigste innspillinger: «Tango Nuevo» av Astor Piazolla og Gerry Mulligan. Girotto og hans trio gir nytt liv til klassikeren fra 1975 og viser oss hvor vital Tangoen er i dag
 
Sjanger: Jazz
Varenr: ACT98782 | Pris: 1 CD K | PPD: kr 109,00 | Strekkode: 0614427987822
Label: ACT
For promo kontakt: Andreas.Brandis@actmusic.com
 
______________________________________________________________
 

Håkon Kornstad Trio – Im Treibhaus (VINYL)
 

Senhøstens overraskelse for musikkelskere: Plutselig kommer oppfølgeren til Håkon Kornstads kritikerroste Tenor Battle fra  2015, og den prisvinnende saxofonisten og tenorsangeren varsler enda fler overraskelser oppunder jul.– Jeg føler meg jo som en slags musikalsk gartner, som setter sammen stilarter, pleier og steller med dem, og lar dem gro fram som noe nytt. Vi ville invitere folk inn i dette drivhuset, der alt unntatt musikalsk innavl er lov, og ugress absolutt kan være nyttig å ha litt av, smiler Håkon Kornstad ( 41)
 
For ni år siden fikk den unge jazzsaxofonisten med en gryende internasjonal karriere bakoversveis da han hørte opera for første gang i New York. Det som førte til en av skandinavisk jazz mest profilerte unge musikeres plutselige pasjon for klassisk musikk og studier ved Operahøgskolen, har nå vokst videre til en musikalsk stilart han er helt alene om i verden. Og publikum er for alvor i ferd med å oppdage ham. Sammen med Frode Haltli på akkordion og Mats Eilertsen på kontrabass, nytolker Håkon Kornstad sanger og operaarier av blant andre Schubert, Verdi, Grieg, Mascagni og Tosti.
 
Sjanger: Jazz
Varenr: GRLP4603 | Pris: 1 LP R | PPD: kr 150,00 | Strekkode: 7033661046035
Label: Grappa
For promo kontakt: andreas@grappa.no
 ______________________________________________________________
 

 

Buen og Svendsruds kvartett – Gamle dansar frå Telemark 

 
I februar slipper plateselskapet Aksent en CD med Knut Buen, «Gamle dansar frå Telemark». Plata er et samarbeid mellom Buen, og trekkspilleren Håvard Svendsrud.
De øvrige medlemmene i Buen og Svendsruds kvartett har lang fartstid i norsk musikkliv. Gitaristen Rolf Erik Syversen, hadde sin første spillejobb i NRK allerede på slutten av 1950-tallet. Bassisten Svein Haugen har spilt i Oslo Filharmoniske orkester i 38 år.
Innholdet på den nye plata er som nevnt runddansmusikk fra Telemark. Det presenteres slåtter i form etter Knut Buens bestefar Asmund J.Buen, og en rekke andre Telemarks-spelemenn.
 
Sjanger: Folkemusikk / Gammeldans
Varenr: AKSCD019 | Pris: 1 CD JT | PPD: kr 100,00 | Strekkode: 7041880997540
Label: Aksent
For promo kontakt: haavard@hsvendsrud.com
 
______________________________________________________________
 

Kirsti Bakken Kristiansen – LINDEN 

 
Kirsti Bakken Kristiansen har i flere år fordypet seg i tradisjonsmusikken fra hjemmeområdet Vardal og Gjøvik. Folkemusikken fra Gjøvik og Vestoppland har vært litt bortglemt, men ved å hente frem melodier og tekster som i mange år kun har eksistert på papiret, har Kirsti blåst nytt liv i vakre religiøse folketoner, dramatiske ballader og lystige viser.
Folketonene fra Vardal tok Kirsti hele veien fra semifinale til finale i INTROfolk 2015, og nå er endelig disse flotte melodiene spilt inn på albumet som har fått tittelen «Linden». Tittelen på albumet henviser til lindetreet, et tre det er knyttet mye overtro til, og som figurerer i flere av visene på platen. Linden er Kirstis første soloutgivelse.
 
Sjanger: Folkemusikk
Varenr: NORCD1994 | Pris: 1 CD JT | PPD: kr 100,00 | Strekkode: 704298611942
Label: NORCD
For promo kontakt: norcd@norcd.no
FORHÅNDSORDRE MO 01.03.2019

Kronos Quartet, Mahsa and Marjan Vahdat – Placeless


Samarbeidet mellom Kronos Quartet (USA) og Mahsa og Marjan Vahdat (Iran) om denne albumutgivelsen, viser hvordan musikk og poesi kan formidle felles humanistiske ideer på tvers av kunstige fiendelinjer. Musikken er vakker, kraftfull og har avtrykk av vår egen tid. De 14 melodiene er komponert av Mahsa Vahdat til dikt av Hafez og Rumi og iranske samtids poeter. Selv de eldste av diktene er overraskende relevante for vår tid. Fire iranske og amerikanske komponister har arrangert sangene for strykekvartett og vokal: Sahba Aminikia, Aftab Darvishi, Jacob Garchick og Atabak Elyasi. Innspilt i Kulturkirken Jakob november 2018. Produsent: Erik Hillestad.
 
Sjanger: Diverse / World music
Varenr: FXCD457 | Pris: 1 CD JT | PPD: kr 100,00 | Strekkode: 7041889645725
Label: Kirkelig Kulturverksted
For promo kontakt: hege.marit.folkestad@kkv.no

 ______________________________________________________________
 

Bilayer – Bilayer


Musikken til Bilayer er som ein fabel der ein ikkje heilt veit kva som eigentleg var opphavet til det ein får høyre. Bandet køyrer flat struktur der alle lydar er like viktige, og dei ulike lydelementa like gjerne kan kome frå Holsen sine prosesserte trompetlydar som frå Bugge sine syntetiske lydar. Saman bygger desse to musikarane bru mellom jazz, samtidsmusikk og elektronika. På nyåret 2019 kjem dei ut med sitt debutalbum «Bilayer» på det norske plateselskapet Va Fongool.
Hilde Marie Holsen har kome med to kritikarroste soloalbum på Hubro, «Ask» (2015) og «Lazuli» (2018), og har gjort fleire solokonsertar på festivalar i inn- og utland. Magnus Bugge har gitt ut fleire soloalbum, seinast «Imaginary Summer» som kom ut sommaren 2018.
 
Sjanger: Jazz / Impro
Varenr: VAFCD019 | Pris: 1 CD JT | PPD: kr 100,00 | Strekkode: 7041880997267
Label: Va Fongool
For promo kontakt: stian@vafongool.no

 ______________________________________________________________
 


Henry Haagenrud – Innspillinger fra 1952 til 2002 

 
Henry Haagenrud (1925-2012) er blant de fremste trekkspillkunstnere i norgeshistorien.
Denne utgivelsen inneholder opptak med Haagenrud, både som solist og i ulike samarbeid. Opptakene er reutgivelse av gammelt NRK-materiale, ymse plateinnspillinger og privatopptak. Utgivelsen er en dobbelt-CD med til sammen over to timers musikk.
 
Sjanger: Folkemusikk / Gammeldans
Varenr: AKSCD020 | Pris: 2 CD F | PPD: kr 126,00 | Strekkode: 7041880997670
Label: Aksent
For promo kontakt: haavard@hsvendsrud.com

 ______________________________________________________________

Stein-Erik Olsen og Egil Haugland – Paris Recital

 
Duoen Ida Presti og Alexandre Lagoya var selve sentrum for gitarmusikk i Paris på 1950 og 60-tallet. Energien i dette samarbeidet strålte ut i musikkmiljøet og resulterte i masse nyskapende musikk for gitarduo. Stein-Erik Olsen og Egil Haugland er fremragende fortolkere av musikken fra gitarens gullalder.

I 2009 gjorde Stein-Erik Olsen førstegangsinnspilling av musikk for gitarduo skrevet av Ida Presti, til stor begeistring hos kritikerne. Innspillingen gav inspirasjon til å dykke dypere ned i musikken som ble skapt rundt samarbeidet mellom Presti og ektemann og duopartner Lagoya. Det er to meget erfarne gitarister som har funnet sammen igjen her; første gang de spilte duo var så tidlig som midten av 1980-tallet. Den musikalske dialogen er preget av en intuitiv og kreativ musisering basert på respekt og åpenhet for hverandres kunstneriske ideer. Olsen har en lang rekke kritikerroste utgivelser bak seg, bl.a sammen med Academy of St Martin in the Fields og Det Norske Kammerorkester. Haugland er også en internasjonalt anerkjent gitarbygger, og har publisert flere innspillinger som solist og kammermusiker.
 
Sjanger: Klassisk/samtidsmusikk
Varenr: PSC1361 | Pris: 1 CD JT | PPD: kr 100,00 | Strekkode: 7033662013616
Label: Simax Classics
For promo kontakt: erik@grappa.no
VME/INDIE

NYHET 15.02.2019


Diabolical – Eclipse (cd+lp+lpl)

 
Mer enn tjue år etter at de ble dannet i Nord-Sverige, er det nyskapende death metal-bandet Diabolical, mer vitale enn noensinne, med albumet «Eclipse». Platen et konseptalbum som reflekterer over den mørke siden av menneskesinnet og tvinger lytteren til å utforske sin egne diabolske sider. Albumet er en tour de force av musikalsk og estetisk kompleksitet som danner et tett lydlandskap, og er musikalsk håndverk svært få moderne metal-band kan matche. Gjennom ni sanger viser albumet «Eclipse» at Diabolocal er et modent og sofistikert band i stadig utvikling mot nye høyder.
  
Kat.nr: INDIE226CD | EAN: 7072805000168 | CD digipack | PPD 85,-
Kat.Nr: INDIE226LP | EAN: 7072805000007 | Gatefold svart vinyl m. booklet | PPD 140,-
Kat.Nr: INDIE226LPL | EAN: 7072805000014 | Gatefold rød vinyl ltd edition m. booklet | PPD 160,-

Label: Indie Recordings
For promo kontakt: kjersti@indierecordings.no
_______________________________________________________________
 
NYHET 22.02.2019
 
Skambankt – For En Evighet  / Om Nettene  (7¨ vinyl)
 
Skambankt har spilt inn to nye låter som de slipper i forbindelse med vinterens konserter som starter til helgen.
 
Tracklist: 
Side A: For En Evighet
Side B: Om Nettene
 
Begrenset opplag, kun 150 stk tilgjengelig

  
Kat nr. INDIE251LPS   EAN: 7072805001288 PPD 75,-
Label: Indie Recording
 
_______________________________________________________________
 
FORHÅNDSORDRE 08.03.2019
 
Blomst – Blomst IL (vinyl)
 
BLOMST slipper sitt andre album “Blomst IL” på selveste kvinnedagen 8.mars 2019 via Name Music!
 
«Blomst IL» er en rett-fra-levra statusoppdatering fra midten av 20-åra som flere vil kjenne seg igjen i. Låtene er levert med en stor dose garasjepunk-energi og dønn ærlige tekster på norsk, fremført av et band som «griper tak i deg fra første riff» og med «en av Norges beste rockevokalister» bak mikrofonen. Med andre ord: fremtiden av norsk rock er i de beste hender med band som Blomst.
 
Velkommen til «Blomst IL», garagepunkbandet Blomst sitt nye album. I Blomst IL stilles ingen krav til talent, da sporten er selve livet og ingen er helt klar over hva som er reglene. Vi vet ikke hvordan, men med en god lagånd har vi tro på seier. Det oppfordres til offensivt spill mot normer og regler som forsøker å holde oss tilbake. Vi har hatt en dårlig sesong, men sammen er vi sterke. Det er på tide å reise seg fra benken, bli med på laget, og vinn ditt livs største kamp!
Trondheimsbandet, som ble Osloband, leverer en ekte statusoppdatering fra midten av 20-årene. Tekstene tar tak i temaer som kroppspress, kjærlighet, flinke piker og sorg. Ida Dorthea Horpestad, og resten av Blomst byr på et unikt og ærlig innblikk i hva som foregår bak smilet til en ung voksen.  «Teppet falt da jeg traff midten av 20-åra. Det er så mye penger og makt å hente på å overbevise andre om at de ikke er nok. Det provoserer meg sterkt. Vi skjuler oss bak et glansbilde av et plaster. Her er det bare å rive av, og la det stå til».- Ida Dorthea Horpestad
 
Albumet er spilt inn i Taakeheimen studio i Oslo, med Morten Øby.
BLOMST er: Ida Dorthea Horpestad, Lasse Febakke, Christopher Robin Omdahl, Teodor Andersen

 
Kat nr:  NAME015LP EAN:  7072805000175  PPD: 130,-
Label: Name Music
For promo kontakt: kjersti@indierecordings.no 
_______________________________________________________________
 
 FORHÅNDSORDRE 15.03.2019  
 
The Loch Ness Mouse – II (vinyl)
 
The Loch Ness Mouse sitt selvtitulerte album fra 2016 skaffet bandet deres første hit og et stort nytt publikum i Japan. Plata kom ut på et stort og velrenommert selskap (P-Vine Records), og det ble straks snakk om å følge opp utgivelsen i det japanske markedet. Først var ideen bare å spille inn låter fra den 25 år lange norske karrieren på nytt, men etter to-tre besøk i øvingslokalet ble denne tanken forkastet. I stedet begynte arbeidet med å skrive nytt materiale og å snu noen utvalgte gamle komposisjoner på hodet, hvorav noen også etter hvert skulle få helt nye tekster. 

Ut av den to år lange prosessen kom The Loch Ness Mouse II, et helt nytt og fullverdig album, som fungerer som en twin-pack med det forrige, The Loch Ness Mouse, med tanke på å representere hva bandet er. Det er derfor naturlig at den også utgis som et ordinært album utenfor Japan. En del av låtene på plata er lengre, større og mer atmosfæriske enn sist og viser i så måte en litt annen side av The Loch Ness Mouse enn den forrige. Plata har gjester som Rhodri Marsden fra Scritti Politti (på cover-versjonen av Tracey Thorns «By Piccadilly Station I Sat Down And Wept»), og er mikset av blant andre Paul Savage (Mogwai, Arab Strap) i Glasgow. Coveret er laget i 1954 av den nå 91 år gamle, svenske maleren Olle Zetterquist.

 
Kat nr: VOW247LP  EAN:7035531002479 PPD 130,-
Label Voices of Wonder
For promo kontakt: petter@vme.no

_______________________________________________________________
 
 
Earlybird Stringband …the walls are in your mind  (cd)
 
Nytt album og ny turné på gang fra country/bluegrassbandet Earlybird Stringband. Første konsert er på Rikssenen på releasedagen,  15.03. Mer info kommer.
 
Kat Nr. VOW251LP EAN 7035531002516 PPD 82,-
Label Voices of Wonder
For promo kontakt. petter@vme.no


 
 SPELLEMANNPRISEN
      VI GRATULERER MED NOMINASJONER TIL SPELLEMANNPRISEN
 
 
Aura Noir – Aura Noire (cd+lp+lpl)
 
CD: INDIE137CD 7090014393666 1CD digipak (76,-)
LP: INDIE137LP 7090014383346 1LP sort vinyl (130,-)
LP LTD: INDIE137LPL 7090014383360 1LP hvit vinyl med røde og sorte speckles (135,-)
LP LDT2 : INDIE137LPL2 7090014383377 1LP Rød vinyl med hvite og svarte speckles (135,-)
7″ SINGLE: INDIE137LPS 7090014383353 Dark Lung of the Storm/Shades Ablaze Pris (69,)

Label: Indie Recordings
_______________________________________________________________
 
 
Obliteration – Cenotaph Obscure (cd+lp+lpl)
 
INDIE235CD | Ean: 7090014384794 | CD Jewelcase PPD 76,-
INDIE235LP | Ean: 7090014384787 | 1LP standard black vinyl PPD 130,-
INDIE235LPL | Ean: 7090014383612 | 1LP solid red vinyl PPD 135,-
Label: Indie Recordings 
  TILBAKE I LAGER
 
 
 Cult of Luna & Julie Christmas – Mariner (vinyl)
 
Vi har trykket et nytt opplag av albumklassikeren Mariner, svart vinyl, og den er på lager igjen nå!
 
Kat Nr. INDIE168LP   EAN 7090014391471  PPD 160,-  
Label: Indie Recordings
 
______________________________________________________________
 
  REMINDERS UKE 7
 
 
Ribozyme – Argute (vinyl)
 
 «Askøys store rockesønner er deilig uforutsigbare» –  Bergens Tidende
                                         
“die zu jeder Zeit unterhaltsam und mitnehmend ist.”  “entertaining and engaging at all times.”  8/10 Mega-Metal.de                                                                                              
 
“It’s like Muse meets Linkin Park and occasionally imitate Mastodon. ‘Argute’ is a powerful album.” 77/100 Counter Culture (NL)
  
Kat.nr: INDIE231LP EAN 7072805000151 PPD 130,- Label: Indie Recordings
For promo kontakt: kjersti@indierecordings.no
_______________________________________________________________
 
 
Gribbene – Megomani (cd+lp+lpl)
 
 «Rockenorge har fortsatt bruk for Gribbene. De spiller kompromissløs rock’n’roll med attitude, og de gjør det med stil. Bandet har dessuten funnet sin lydbølge, og det er jo bare helt jævla suverent»www.thewilhelmsens.com
    
««Megomani» har fortsatt mye av de samme punkelementene som debuten. På oppfølgeren er det derimot langt mer variasjon og bredde, samtidig som det høye tempoet og tette drivet består»  www.disharmoni.no 9/10
 
«Det er som sagt en finfin utvikling for Gribbene siden debuten og fortsetter dette videre blir det meget moro å følge bandet videre» Norway Rock 4,5/6
 
Kat.nr VOW241CD EAN 7035531002410 PPD 82,-
Kat.nr VOW241LP EAN 7035538890857 PPD 130,-
Label: Voices of Wonder  
For promo kontakt: petter@vme.no
_______________________________________________________________
 
 
Minor Majority – Napkin Poetry (cd+vinyl)
 
 “Suveren comebackplate fra Minor Majority. Napkin Poetry, bandets sjette langspiller, er helt på høyde med alt de har gjort tidligere, og kanskje er den til og med deres beste» – erikvalebrokk.no 
 
 «Betryggende comeback. Minor Majority bekrefter at de er et av det nye århundrets fineste norske band» – Geir Rakvaag, Dagsavisen
  
 «Tilbake med kanskje sin aller best utgivelse» – Arvid Skancke-Knutsen, Klassekampen
 
Kat.Nr: VOW242CD EAN 7035531002424 PPD 82,-
Kat.nr: VOW242LP EAN 7035538890895 PPD 190,- (Gatefold 2 x LP m. booklet)
Label: Voices of Wonder

 
Kommende MINOR MAJORITY KONSERTER
22.02 Horten-Glassmagasinet
23.02 Kristiansand-Kick
07.03 Hamar-Festiviteten
08.03 Trondheim-Byscenen
09.03 Ålesund-Terminalen
21.03 Tromsø-Driv
22.03 Narvik –Vinterfestuka
23.03 Bodø-Sinus
06.04 Asker–Asker Kulturhus
07.04 Lillestrøm-Lillestrøm Kultursenter
(På konserten i Kristiansand er Anne Marie Almedal med som gjesteartist.
Aktuelt album Lightshadow i4718012CD PPD 82,-, i4718012LP PPD135,-)

 
HUSK OGSÅ MINOR MAJORITY KATALOGUTGIVELSER:
Candy Store     1744528/ VOW235LP 602517445284/ 7035531002356    PPD 82,- (2CD) / PPD 294,-  
Either Way I Think You Know  MMR003CD /BDSHOPLP006 7044176060034 /7035538891151 PPD 49,50 /140,- (2LP)  
If I Told You, You Were Beautiful BDR023CD/BDRLP023   7070477000233/7035538891175  PPD 49,50  120,- (1LP)  
Reasons To Hang Around   BDR061CD/MMRLP01 7070477006129/ 7035538891168   PPD 49,50/140,- (2LP)
Up For You And I    BDR041CD  7070477004125   PPD 49,50
Walking Home From Nicole`s  BDR012CD/BDR012  7070477000028/7035538891182 PPD 49,50/120,- (1LP)

 
PÅL ANGELSKÅR:
Follow Me  VOW174CD/ VOW174LP  7035538888502/7035538888518   PPD 49,50 / 103,-                  
The Cellar Door Was Open   VOW200CD/VOW200LP    7035531002004 / 7035538889820  PPD 49,50 / 120,-
For promo kontakt: petter@vme.no
_______________________________________________________________
 
 
BISÅN – Became Mountain (vinyl)
 
BISÅN er nytt norsk band i klassisk rocktrio-format som lager rocka, fengende popsanger. Selv om dette er albumdebuten har BISÅN allerede spilt et stort antall konserter, og det planlegges selvsagt også en omfattende turné rundt albumslipp og utover våren og sommeren.
 
«Bisån er et nytt og spennende band i den norske rock’n’roll-faunaen, og plasserer seg fint på samme gren som Eide, Vöödöö og The Violent Years. Kul, melodiøs og framoverlent rock. Gratulerer med debuten» thewilhelmsens.com
 
UKENS ALBUM HOS NPS MUSIC:
https://npsmusic.no/sterk-albumdebut-av-husbandet-bisan/
 
Kat.nr: VOW226LP EAN 7035538890802 PPD 130,-
Label: Voices of Wonder
For promo kontakt: petter@vme.no
 
Send oss gjerne en mail eller slå på tråden om dere har spørsmål!

Hilsen fra
Musikkoperatørene AS
ordre@musikkoperatorene.no
www.musikkoperatorene.no
23 31 01 20
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*